Välj region  
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

Nyheter & Press
ISS Svanenlicens

ISS klarar nya och tuffare krav för miljömärkt städning

ISS Facility Services, ett av Sveriges största tjänsteföretag, har några av branschens högst uppsatta miljömål. En viktig del i detta arbete är att säkerställa att leveransen av städtjänster utförs på ett miljömedvetet sätt. Sedan 2014 är ISS städtjänst Svanenlicensierad genom Miljömärkning Sverige, och nu har ISS, som ett av de första företagen i Sverige, fått förnyad licens utifrån de nya, tuffare kraven.
- ISS arbetar mycket målmedvetet med miljöfrågor. Att vi nu förnyar vår Svanenlicens är jätteroligt och ett resultat av ett hårt arbete. Svanenmärkningen är ett kvitto på hur väl vi lyckas i vårt miljöarbete samtidigt som det skapar en stolthet och trygghet bland våra medarbetare att de levererar en säker tjänst. Dessutom skapar det trygghet och mervärde hos våra kunder eftersom vi ju är en del även av deras miljöarbete, säger Gary Kidd, vd ISS Sverige.

Den förnyade Svanenlicensen innebär att medarbetare inom ISS städar enligt Svanens nya och tuffare krav. Det handlar bland annat om att använda miljömärkta kemikalier, dosera rätt och köra klimatsmart på godkända städfordon.

- Vi kan göra stora miljö-, klimat- och hälsovinster när vi har med oss en så stark rikstäckande aktör inom Svanenmärkta städtjänster. Miljöarbetet i Sverige förstärks helt klart, säger Elsa Levinson, ansvarig för Svanenmärkning av städtjänster i Sverige.

- Vi jobbar redan med hållbarhetsfrågor, men Svanen är för våra kunder ett bevis på att vi faktiskt gör det vi utlovar. Svanenlicensen är ju inte heller något vi får och behåller för all framtid, utan något vi kontinuerligt måste arbeta med för att leva upp till, samtidigt som kraven höjs successivt. Svanenmärkningen ger oss driv och motivation i vårt fortsatta miljöarbete, avslutar Gary Kidd, vd ISS Sverige.


För ytterligare information, kontakta:
Anders Fridell, presskontakt, ISS Sverige, 0734-36 68 08, presskontakt@se.issworld.com


Till pressreleasen >>