Välj region  
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

Corporate Responsibility

Stora Property-priset firade 5-årsjubileum!
Jonas Kunze: Förstapristagare 2008

Fotograf: Thomas Carlgren
Jonas Kunze hörde till den första kullen som fick ta emot Stora Propertypriset 2008. Tillsammans med studiekamraten från KTH Itai Danielski tilldelades han förstapriset på 50 000 kronor.

- Prispengarna kom väl till pass som komma igång-pengar efter studietiden. Det var väldigt trevligt på prisutdelningen. Extra kul med uppmärksamhet utifrån. Efteråt gick vi runt och snackade med folk, som kände igen oss. Det var mina ”15 minutes of fame”, säger Jonas och skrattar. Efter att ha jobbat som energikonsult ett antal år i byggbranschen är han idag anställd som miljöledare på byggledningsföretaget Forsenprojekt, som kommer att delta på årets Business Arena.

Jonas menar att priset nu är inarbetat efter fem år.

- Folk känner till priset idag.


Marcus Ewerstrand: Andrapristagare 2008

Marcus Ewerstrand i Göteborg var en av andrapristagarna i den första kullen av pristagare 2008. Han skrev sin vinnande uppsats tillsammans med Jacob Matsson. De fick tillsammans ta emot 25 000 kronor.

- Jag kunde tyvärr inte vara med vid utdelningen. Det var min studiekamrat som reste till Stockholm och tog emot priset. Jag förstod sedan att jag hade missat något. Det hade varit roligt att vara med efter allt jobb vi lade ned på uppsatsen. Prispengarna kom väl till pass efterstudietiden, säger Marcus.

Marcus har en Masterexamen Finance från Handelshögskolan i Göteborg och idag är han anställd hos Dunross & Co i Göteborg, ett internationellt investment-bolag.

- Jag jobbar som analytiker och är bolagsansvarig för analyser internationellt. Propertypriset ser han som ett väldigt bra initiativ av ISS.

- Det inte många företag som har något sådant. Jag tror det är en sporre för studenter att tävla, inte minst när man lägger ner så mycket kraft på examensarbetet. Jag tror också det är viktigt att företag knyter kontakter med studenter, menar Marcus. Han önskar dock att ISS kunde satsa på efteraktiviteter i Göteborg och andra orter, inte bara i Stockholm.


Carl Johan Danckwardt-Lillieström: Andrapristagare 2008

Carl Johan Danckwardt-Lillieström i Malmö delade andrapriset på 25 000 kronor med studiekompisen Erik Prejer 2008. De är civilingenjörer från Lunds Tekniska Högskola, Väg och Vatten.

- Priset var inte alls väntat eftersom det var vår handledare som skickade in vår uppsats till tävlingen. Det blev en bra start efter studierna och självförtroendet stärktes. Innan priset hade jag en bild av ISS som ett städbolag, men då fick jag upp ögonen för att det var ett stort företag i fastighetsbranschen, säger Carl Johan.

Carl Johan minns att de firade priset med en god middag på en bättre restaurang.

- Idag är han projektingenjör inom byggbranschen.


Linnea Holmqvist: Andrapristagare 2009

Fotograf: Thomas Carlgren
Linnea Holmqvist och Linn Sandanger tilldelades andrapriset på 25 000 kronor 2009 för sin uppsats ”Konsten att behålla sina kunder i ett bostadsbolag”, som var deras examensarbete från universitetet i Karlstad.

- Det var en väldigt spännande upplevelse att få så mycket uppmärksamhet efter allt slit med examensjobbet. Jag kan berätta att diplomet hänger på väggen på mitt kontor.

- I samband med prisutdelningen förstod jag hur stort ISS var och att det inte bara handlade om städning. Det var ju den bild jag haft sedan tidigare eftersom jag faktiskt hade ett städjobb på ISS i Kristinehamn under några år, berättar Linnea.

- Jag köpte en fin kamera för prispengarna och den använder jag mycket, även i mitt nuvarande jobb som fastighetsmäklare, berättar Linnea. Idag finns Linnea på Mäklarhuset i Kristinehamn och säljer alla sorts fastigheter.


Sandra Björck: Andrapristagare 2009

Fotograf: Thomas Carlgren
Sandra Björck och Hannes Persson från Malmö högskola tilldelades andrapriset på 25 000 kronor 2009 för sin uppsats ”Belöningssystem i fastighetsbranschen”. Då hade de redan hunnit få ett pris från Malmö högskola för samma uppsats.

- Det var jättekul, efter så mycket tid och energi som vi lagt ned på uppsatsen, att vi fick pris både från högskolan och Stora Property-priset, säger Sandra. Idag är jag fastighetsförvaltare på ett mindre bolag i Malmö, som heter Frontnine.

- Prispengarna gick till en semesterresa till New York tillsammans med min sambo Mattias Vig. Det var fantastiskt och första gången jag var där.

- Vi fick ett mycket bra mottagande på Business Arena i Stockholm. Och det var roligt att vi fick vara med båda dagarna och inte bara vid prisutdelningen. Det är ju viktigt att träffa folk och knyta kontakter i branschen vid ett sådant tillfälle.

- Det är jätteroligt att priset finns kvar. Hoppas ni kan fortsätta med det.


Louise Hammarberg och Christer Gerdin: Förstapristagare 2010

Fotograf: Thomas Carlgren
”Det var jättehäftigt att stå på scenen!”

Det säger Louise Hammarberg som tillsammans med Christer Gerdin tilldelades förstapriset, 50 000 kronor, 2010. Louise och Christer var studenter från Lunds Ekonomihögskola och Lunds Tekniska Högskola när de fick priset. De studerade på det tvärfunktionella Masterprogrammet Technology Management. Förstapriset fick de för sitt examensarbete "Varför genomförs inte lönsamma energieffektiva investeringar? – en studie av beslutsfaktorerna vid investeringar inom fastighetsbranschen". Christer minns prisutdelningen som en väldigt trevlig dag, först förväntan före utdelningen och sedan lyckokänsla efteråt.

- Det var pampigt och jättehäftigt att stå på scenen. Det fanns ett stort intresse för vår studie, som dessutom visade sig vara praktisk tillämpbar både hos kommuner och hos företag. Tack vare Stora Property-priset fick vi stor uppmärksamhet. Och det var väldigt roligt att vi fick stanna kvar på mässan de två dagarna och knyta kontakter med folk och förklara ännu mer.

- Det är en jättebra idé att prisutdelningen kommer tidigt i programmet. Då blir man igenkänd under dagen, säger Louise.

- Efter priset har jag varit trainee hos byggföretaget NCC i två år och nu är jag anställd på konsultföretaget Mc Kinsey & Company i Göteborg. Jag har titeln Production System Design Engineer, vilket innebär en juniorroll som leder fram till en specialistroll inom Lean Manufacturing, säger Christer.

- Sedan dess har jag jobbat två år på Vattenfall. Det första året deltog jag i Vattenfalls Internationella Trainee-program och jobbade i olika typer av projekt i Berlin och Amsterdam, berättar Louise.

Idag är Louise anställd på ”Market Strategy & Business Development” på Vattenfall.

- Mitt jobb går ut på att analysera och identifiera nya lösningar på den europeiska energimarknaden, samt att till viss del driva affärsutvecklingspiloter/projekt för Vattenfalls el, värme, distributionsaffär i Tyskland, Holland och Sverige. Jag deltar numera på Business Arena för Vattenfalls räkning, berättar Louise.

Vad använde du prispengarna till?

- Vi fick också ta emot Swecos studentpris och Ekstas Energistipendium. Det gjorde att jag sedan besökte en energikonferens i San Fransisco. Men tack vare SPP-pengarna kunde jag unna mig att åka runt på USA:s västkust, berättar Louise.

- Jag tror att priset är en jättebra marknadsföring och visar bredden hos ISS, säger Christer.

- Och Louise menar att det är ett bra sätt att nå ut till en yngre publik.


Erik Lagerström och Fredrik Ström: Andrapristagare 2010

Fotograf: Thomas Carlgren
Erik Lagerström och Fredrik Ström tog emot andrapriset på 25 000 kronor 2010 för sin uppsats ”Miljöklassning av lokaler”, som var deras examensarbete på KTH Samhällsbyggnad. De blev rekommenderade att söka priset av sin handledare på KTH.

- Det var kul att gå upp på scenen och jag kommer ihåg att någon sade ” glöm inte att se glada ut”. Och det var ju inte speciellt svårt i den situationen. Jag fick en väldigt positiv bild av ISS. Det var koll på allting och alla var väldigt trevliga, minns Erik.

- Det var fantastiskt rolig. Vi fick en del uppmärksamhet, dels från min arbetsgivare, men också från facktidningar som var intresserade, berättar Fredrik, som jobbar som fastighetsförvaltare i ett fastighetsbolag i Stockholm.

Erik är anställd på IPD Norden – ett internationellt företag som sysslar med bench marking och analys av fastighetsföretag.

- Jag är ansvarig för datainsamling och kvalitetskontroll, berättar Erik, som kommer att delta på årets Business Arena eftersom hans företag deltar med en monter.


Liv Ödman: Andrapristagare 2010

Fotograf: Thomas Carlgren
Liv Ödman var en av andrapristagarna 2010. Hon gick på Samhällsbyggnadsprogrammet på KTH i Stockholm och fick ensam ta emot 25 000 kronor för sitt examensarbete ”Gröna hyreskontrakt”.

- Det var ju fantastiskt mycket pengar och jag hade många hål att stoppa dem i efter studietiden på KTH.

- Jag jobbade en tid på Jones Lang Lasalle direkt efter KTH. Idag är jag är anställd på Niras Sweden AB, som är ett konsultföretag inom fastighetsrådgivning. Jag är specialist inom gröna hyresavtal och är ansvarig för miljöfrågor på hyresgästsidan, där jag jobbar med kommersiella lokaler. Det betyder att jag använder mitt examensarbete i jobbet. Min uppsats ”Gröna hyresavtal” handlar om att fastighetsägare och hyresgäster gemensamt ska komma fram till en plattform för att jobba med miljö och energi i fastigheterna.


Ellen Herrlund: Förstapristagare 2011

Fotograf: Thomas Carlgren
Ellen Herrlund i Malmö var en av förstapristagarna år 2011. Tillsammans med Helena Lago skrev hon uppsatsen ”Driftentreprenad på tapeten – en kartläggning av förekommande problem i upphandlingar”.

- Det var en riktigt rolig tillställning. Det kändes lite smånervöst på prisutdelningen i början, men det var väldigt roligt att vara där och få allas uppmärksamhet. Vi pratade och diskuterade med flera deltagare och överraskande många kände till vår uppsats. Ämnet är ju ständigt aktuellt.

Idag är Ellen kundvärd hos MKB Malmö kommunala bostadsbolag och jobbar med besiktningar och fastighetsunderhåll i sitt dagliga arbete. Ellen deltog också senare på hösten i ett evenemang för studenter på ISS huvudkontor i Marievik i Stockholm. Innan prisutdelningen hade Ellen förknippat ISS enbart med städning.

- Men det fick jag ta tillbaka vid prisutdelningen då jag förstod vilket stort och mångsidigt företag ISS var, ”ett jäkligt bra företag”.